Dureroasã despãrtire de Andrei Gidali z.l.

Dureroasã despãrtire de Andrei Gidali z.l.
Comunitatea Evreilor din Timişoara a suferit recent o mare pierdere. Cel ce a oficiat, timp de 11 ani, la toate rugăciunile şi sărbătorile comunităţii, Andrei Gidali, a plecat rapid şi discret, aşa cum îi era fi rea,
dintre cei vii. Existenţa lui a fost dedicată semenilor. Nu a pregetat nici atunci când sănătatea i-a fost deja şubredă a răspunde oricărei solicitări. Mereu cu o vorbă caldă şi un gând bun pentru rudele celor plecaţi, mereu amintind cu drag de cei dispăruţi la iarţait-uri, a ştiut să devină un prieten drag al tuturor. Energic şi plin de voinţă, a fost un adevărat lider religios. Binecuvântarea sa asupra copiilor comunităţii, la fi ecare Oneg Şabat, o să lipsească şi rămâne o amintire caldă şi puternică.
La înhumarea sa, ţinută cu dăruire şi deosebită elocinţă de rabinul Zvika Kfir, au luat parte peste o sută de persoane.
Vicarul Eparhial al Mitropoliei Timişoarei, preotul Ionel Popescu, a transmis gândul de îndurerată prietenie al Mitropolititului Banatului, Ioan Selejan. Fiica lui Andrei Gidali, Ramona, a vorbit despre viaţa tatălui său, dedicată comunităţii. Toţi cei prezenţi au înţeles că este un moment când amintirea celui plecat trebuie menţinută prin continuarea vieţii religioase, printr-o viaţă comunitară vibrantă.
(L.F.)
1472851_10152027156367324_231782334_n

Comments are closed